sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Mökkireissu Rukalla

Täällä taas! Mökkireissulta selvitty hengissä. Lähdettiin siis viime sunnuntaina äitin kanssa kahdestaan autolla kohti Kuusamoa ja perillä oltiin joskus klo 23 aikohin. Matkalla tehtiin yksi nopea ylimääräinen pysähdys Ylivieskan Kärkkäisellä tietty siellä myytävien Essencen lakkojen takia. Iskä ja pikkuveli olivat jo mökillä odottamassa, koska he ajoivat sinne edellisenä päivänä moottoripyörillä. Mun miehellä alkaa loma vasta viikon päästä, joten hän ei päässyt tällä kertaa mukaan lainkaan. Sen verran oli kivaa, että ens kesäksi meinasin vuokrata tuolta mökin kahdestaan mun miehen kanssa.

Kynsien laiton lisäksi harrastan valokuvausta ja nyt näette muutamia mun ottamia kuvia sieltä reissusta. Hiukan oli vaikeaa karsia kuvat muutamaan, koska otin kolmen päivän aikana 740 kuvaa, heh.


Mökki sijaitsi muutamien kilometrien päässä Rukatunturista ja monista luontopoluista/vaellusreiteistä. Maanantaina käytiin kävelemässä luontopolku Hiiden Hurmos (5km). Sieltä pelkästään kuvia tuli otettua jo yli 300. Polulla oli paljon portaita ja isoja korkeuseroja joten samalla tuli tehtyä kunnon jalkatreeni. Seuraavana päivänä kävimme kävelemässä muutaman kilometrin Pienestä Karhunkierroksesta (12km) ja jalat tärisi ihan hulluna koko ajan.

Hyttysiä ei ollut mitään ihan älytöntä määrää, jos pysyi liikkeellä koko ajan. Kuvaamaan pysähtyessä ne kuitenkin hyökkäsi joukolla kimppuun ja muutamat kuvat oli ihan tärähteinä hyttysten huitomisen takia.



Pitkospuita ei kovin paljoa ollut, mutta ne vähäisetkin kulkivat sellaisella aluellaa että jos ohi astuu niin varmasti vähintäänkin kengät kastuu. Maasto näytti siltä, että sopivassa kohdassa sinne voisi upota monen metrin syvyyteen. Vähän hirvitti kävellä kapeilla pitkospuilla, koska mä aina kompuroin ja meinaan kaatua joka paikassa. Miksei niistä voi tehdä levempiä? Vaikka kolmas puu tohon vielä viereen ni hyvä olis. Kerran horjahdinkin alas pitkospuilta, mutta onneksi sellaseen kohtaan missä ei ollut märkää eikä upottavaa maata.



Poroja ei nähty paljoa. Mä en ole muistaakseni ikinä käynyt Kokkolaa kauempana enkä ole siis koskaan ennen nähnyt poroja luonnossa. Muutamat löntysteli keskellä leveää autotietä keskiviivaa pitkin ja muutama nähtiin syömässä tien vierustoilla. Kunnolla poroja kuvaamaan en päässyt kuin kerran, kun nähtiin niiden makaavan autotien vieressä nurmikolla mönkijäajelulle lähdettäessä. 


Keskiviikkona vuokrattiin mönkijät ja lähdettiin kahden tunnin opastetulle "valokuvaus" ajelulle Rukan rinteille. Otettiin kolme mönkijää eli iskälle ja pikkuveljelle omat, sekä mulle oma ja äiti istui mun kyydissä. Mönkijällä ajaminen oli super kivaa! Ajettiin pitkin sellaisia reittejä mitä ei kuulemma edes saa ajaa ilman opasta, melkein Rukatunturin huipulle asti. Aika jyrkkiäkin kohtia oli välillä. Siellä ylhäällä oli aika mahtavat näkymät.


Kotiin lähdettiin äitin kanssa torstaina ja perillä oltiin perjantaina aamuyöllä. Iskä ja pikkuveli lähtivät päivän meidän jälkeen. Perjantai ja melkein lauantaikin kokonaan meni nukkuessa. Lauantaina illalla myöhään tuli käytyä Porin Jazzeilla, mutta mitään muuta ei ole jaksanut vielä tehdä. Laukkukin makaa vielä eteisen lattialla purkamattomana. Taidankin purkaa sen seuraavaksi :D.

Lopuksi vielä pakollinen kynsikuva. Huomasin mökillä ihan uusia lenkkaireita jalkaan kiskoessani, että mun kynnethän sopii lenkkarien väreihin ihan täydellisesti. Kesken luontopolun sitten pyysin äitiä ottamaan parit kynsi- ja lenkkarikuvat ennen kuin lenkkarit olisi täysin sotkettu. Kynsistä tulee tietty vielä oma postaus!


Näköjään bloggeri vähän mössönsi osaa kuvista, mut mitäs mieltä ootte tälläsistä melkein lakattomista tai peräti ihan lakattomista postauksista? Mä valokuvaan aika paljon ja olen ennenkin meinannut tehdä postauksia ottamistani luontokuvista, mutta aina jättänyt ne ajatuksen tasolle. Olisi kiva kuulla teidän mielipide, että kiinnostaako vaiko ei?

16 kommenttia:

  1. Mukavan kuuloinen mökkireissu, kesällä on kyllä kiva viettää hetki mökin rauhassa, jos vain tilaisuus on, eikä nyt koko ajan sada mitään pikku-ukkoja niskaan. ;D

    Mä tykkään toki myös lakattomista postauksista, mutta itse asiassa "parasta bestiä" on se kun lakkaus esitellään jonkun muun asiasisällön yhteydessä (- niinkuin tässä!), silloin on blogipostaus mielenkiintoisimmillaan minun makuuni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyis mökkeillä vähän useemmin vaa. Mä muistelin et oltais tehty jotain kolme-neljä (sellasia mitä muistan) mökkireissua koko mun elämän aikana :D. Ei oo ennen oikeen mökkeily kiinnostanut, mut nyt joku kärpänen kyllä pääsi puremaan.

      Kiva kuulla :) ehkäpä tälläsiä postauksia tulee jatkossakin sillon tällön!

      Poista
  2. Kauniita kuvia <3 Kyllä Suomen luonto on nätti. Täältä nousee peukku myös off topic-postauksille, näitä on kiva lukea.

    VastaaPoista
  3. Voi kyllä kiinnostaa valokuvaaminenki ja tämmöset postaukset, mielellään lueskelen ja kattelen hienoja kuvia. :)
    Nuo kynnet ja uuet lenkkarit on söpön väriset. :3
    Muaki tuo valokuvaus kiinnostaisi, pitäis hankkia vaan kunnon kamera joskus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua :)! Noita lenkkareita pitää tosi mielellään jalassa ja esittelee kaikille, ku ne on niin hienot :D!

      Kameroitaki on ihan hirveesti erilaisia/merkkisiä/mallisia/kokosia ja kaikkee et oman päättäminen on hirveen vaikeeta. Mulla itellä on minijärkkäri Olympus E-PL5 ja hetkeäkään en ole katunut sen ostamista<3

      Poista
  4. Ehdottomasti lisää tällaisia postauksia ja olisi kiva myös kuulla lisää sun valokuvaus harrastuksesta, kamerasta ym. :) <3

    VastaaPoista
  5. Upeita maisemia ja tykkään myös lukea muusta kuin kynsistä välillä. Kivä mätsi lenkkareihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla! Ja ihan vahingossaki vielä, ku huomasin sen vasta mökillä :D

      Poista
  6. Onpa nätit kynnet ja lenkkarit! Ja nuo luontokuvat on ihan huikeita! Luen mielelläni myös muita kuin kynsiin liittyviä juttuja :).

    VastaaPoista
  7. Olipas mukava postaus! Tälläisia lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Teen kyllä ehdottomasti lisää tälläsiä valokuvauspostauksia!

      Poista
  8. Voi kuinka ihanan kuuloinen reissu, kyllä se mökkeily vaan on upeaa ♥ Ja mahdottoman kauniita kuvia olet ottanut, ihan veistosmaisia :) Lisää tällaisia postauksia lukisin vallan mielelläni ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentista❤️