keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Riesa the bunny 1v.

En varmaan ole täällä maininnut, että meillä on viime vuoden juhannuksesta asti asustellut Harmin lisäksi toinenkin pupu. Mä oon jo pidemmän aika miettinyt, että ehkä Harmi tarvisi kaverin ja sopiva tilaisuus siihen tuli viime kesänä. Käytiin Harmin kasvattajan kotona leikkauttamassa Harmin kynnet (nyt on itse useamman kerran saatu ne leikattua) ja etukäteen jo kysyin, että pääseekö pupuvauvoja katsomaan. En miehelle sanonut sanaakaan, että kasvattajalla on siellä pupuvauvoja ja aion katsella niitä vähän sillä silmällä, että sieltä saisi Harmille kaverin. Mies olisi varmasti todennut, ettei varmasti mennä sinne :DD. Päädyttiin varaamaan aivan älyttömän söpö harmaavalkoinen (sininen viittakuvio) uros, jolle annettiin nimeksi Riesa. Riesalla on tänään 1-vuotis syntymäpäivä ja sen takia ajattelinkin, että on hyvä aika esitellä meidän pieni riiviö täällä. Riesa seikkailee Harmin instassa -> @harmithebunny.  

Kaneja ei ihan tosta vaan heitetä saamaan tilaan tai ne voi tapella niin kauan, että toinen kuolee. Meillä on nyt todella upea aita viritelmä keittiön ja muun asunnon välissä. Riesa siis asuu vain keittiössä ja Harmi muualla asunnossa. Meillä on keittiön oviaukko levennetty ja siinä ei ole ovea ollenkaan. Ostettiin siihen lasten turvaportti, mutta Harmi hyppäsi samantien sen yli. Jouduttiin laittamaan portin päälle jatkoksi kaunista vihreetä kompostikehikkoa. Aina joutuu avaamaan tuplaportit, että pääsee keittiöön tai pois sieltä. Lasten turvaporttiin jouduttiin vielä ostamaan pienireikäistä eläinverkkoa, koska Riesa yritti alusta asti purra Harmia aidan läpi. Riesa kastroitiin syyslomalla, mutta se ei kyllä riiviötä rauhottanut yhtään. Edelleen nää asustaa erillään. Välillä päästetään Riesaa pois keittiöstä tutkimaan muuta asuntoa. Alku menee yleensä aina hyvin, mutta jossain kohtaa Riesa aina hyökkää Harmin kimppuun ja yrittää purra sitä. 

Mut mä en kestä miten ihana Riesa muuten on! Pieni pusupoika joka pesee mua aina, kun menen lattialle istumaan/makaamaan. Kädet käydään moneen kertaan läpi ja, kun ne on pesty niin siirrytään kaulaan tai naamaan. Riesa on muutenkin ihan erilainen kuin Harmi. Harmi on sellanen, että sitä saa ehkä pari kertaa viikossa silittää vähäsen ja muuten se vaan menee karkuun. Riesaa sitten taas saa silittää ihan jatkuvasti niin kauan, että oma käsi väsyy ja on aivan pakko lopettaa. Todella hyvin huomaa sukupuolien välisen eron tässä. Ainut vaan, että pojat yleensä merkkailee pissalla joka paikkaa ja niin kävi meilläkin. Aluksi meille tullessaan Riesa otti heti yhden keittiön maton vessakseen. Jossain vaiheessa keksein ottaa sen maton pois ja laitoin tilalle vessalaatikon. Nyt se osaa tosi hienosti käyttää vessaa.

Niin toivon, että pian noi tulis toimeen keskenään ja päästäis eroon kamalan näkösistä ja epäkäytännöllisistä aidoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista❤️