keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Harmi 2v. ♥

Meidän pieni pallero täyttää tänään kaksi vuotta! Ajattelin, että voisin taas kirjottaa postauksen Harmista. Piti oikeen lukea läpi edellinen vuosi sitten tehty postaus ja katsoa mitä sillon olen Harmista kirjottanut. 


Edelleenkään kynsien leikkaus ei meiltä onnistu joten käydään leikkauttamassa ne noin kuukauden välein eläinkaupassa. Tästä Harmi ei tykkää yhtään! Viimeksikin, kun se pääsi kynsien leikkuun jälkeen kotona pois kantokopasta se paineli takajaloilla potkien ja tömäytellen turvapaikkaansa sohvan viereen ja tärisi siellä jonkin aikaa. Ruoka ei kelpaa tämmöisen rääkkäyksen jälkeen vähään aikaan. Toivottavasti tää joskus alkais sujumaan vähän paremmin :D. 

Harmi on vieläkin joissain asioissa vähän arka esim. kiinni ottaminen just kynsienleikkaukseen/eläinlääkäriin menoa varten on todella vaikeaa. Nykyään Harmia ei enää kuitenkaan tarvitse lahjoa pelletillä, jos haluaa silittää. Jopa kahdella kädellä silittäminen molemmista kyljistä samaan aikaan onnistuu aika usein! Ennen se lähti karkuun, jos sitä edes lähestyi kahden käden kanssa. Varmaan luuli, että se napataan. Harmi myös hakee turvaa eläinlääkärillä mun miehestä. Mä en saa pidettyä siitä kiinni kunnolla rimpuilun takia, joten mies aina hoitaa ell käynnit. Mä vaan katselen vieressä ja pelkään, että Harmi putoaa pöydältä ku se yrittää karkuun. Käytiin alkuvuodesta rokotuksessa ja siellä Harmi mönki mun miehen aukinaisen takin sisään piiloon, kun lääkäri käpälöi Harmia. Kuinka söpöä! 


Nykyään Harmi tykkää hirveästi erilaisista salaateista ja yrteistä ja yleensä rynnistääkin keittiöön, jos siellä jotain rapistelee. Ihan sama mikä rapisee keittiössä niin kohta se on jaloissa katselemassa saisiko ruokaa. Harmi myös harrastaa pellettilaatikkoon syöksymistä ja aamuisin perässä juoksemista. Muutaman kerran se onkin innoissaan juossut suoraan meidän jalkoja päin. Tämä pieni riiviö myös välillä remontoi meidän taloa tapetteja repimällä ja meillä onkin nyt todella kauniita esteitä seinillä (niitä eläinkauppojen puusiltoja juu nou) niissä kohdissa missä se remontointia harjoittaa.


Aikaisemmin Harmi nukkui meidän sängyssä joka yö, mutta sen jälkeen kun ostettiin uusi sänky se on alkanut nukkumaan sängyn vieressä lattialla olevalla matolla. Nyt parin kuukauden jälkeen se on taas alkanut sillon tällön oleilemaan sängyssä. Kanit on aika herkkiä muutoksille, että kai se jossain kohtaa taas alkaa nukkumaan sängyssä samaan tapaan kuin ennenkin. Ekaa kertaa, kun Harmi pääsi meidän makkariin uuden sängyn kasaamisen jälkeen se kiersi sänkyä ympäri monta kertaa ja tömäytteli takajaloilla samalla. Eli se ei tykännyt siitä yhtään. 

Me hommattiin Harmille jossain vaiheessa puinen puutarhalaatikko kaivelulaatikoksi ja laitettiin sinne hiekkalaatikkohiekkaa. Harmi älysi laatikon idean samantien ja välillä sillä on kausia, kun se vaan kaivaa eikä tee oikeastaan mitään muuta. Vaikka laatikossa on kansi niin sitä hiekkaa oli yhdessä vaiheessa aivan joka paikassa meidän sänkyä myöten. Koko kani oli ihan ruskea ja silittäminen oli kamalaa, kun oikein tunsi hiekan sen turkissa. Jos seuraat Harmia instassa, niin siellä olet varmaan nähnyt pari kaiveluvideota.

hiekkainen kani
Saa nähdä miten ensi viikko sujuu, kun me lähdetään miehen kanssa nyt sunnuntaina Budapestiin ja mun äiti tulee Harmivahdiksi. Tullaan takaisin torstaina yöllä ja mun äiti on meillä siihen asti yötä. Olin itse tammikuussa viikon pois kotoa ja siihen Harmi ei reagoinut kuulemma mitenkään, mutta nyt kun ollaan molemmat pois ja Harmi joutuu varmaan omasta mielestään tuntemattoman hirviön hoidettavaksi niin vähän jännittää miten käy. Toivottavasti sitä ei nytkään haittaa yhtään. Eipä se meistäkään ole kauhean kiinnostunut paitsi sillon, kun se haluaa ruokaa tai rapsutuksia :D.

4 kommenttia:

Kiitos kommentista❤️