lauantai 22. elokuuta 2015

Water spotted -tutorial

Sain tän vihdoinkin tehtyä eli tässä olis nyt sitten edellisen postauksen lakkauksen water spotted -tutoriaali. Jos edellinen postaus meni ohi, siihen pääsee tästä klik. Kuvat ei oo mistään ihan parhaimmasta päästä, mut koittakaan kestää. Osan kuvista otin ite ja osan kuvista mun mies otti. Kamera tosin oli koko ajan jalustassa kiinni et ei sen tarvinnut ku vaan painaa nappulaa aina ku sanoin :D.

Kuvat saa hiukan isommiksi klikkaamalla!


Eli water spotted -kynsien tekemiseen tarvitaa joku kippa mihin laitetaa vettä (mulla tuikkukipan kokoinen juomalasi), muutamia eri lakkoja, joku suihke mitä sitten veteen suihkautetaan (itse käytän tavallista hiuslakkaa ja monet ovat sanoneet, että myös hiuksille tarkoitettu niiskuneidin selvityssuihke toimii hyvin), jotain kynsinauhojen ja sormien suojaksi esim. teippiä tai lateksia ja joku millä ylimääräiset lakat putsataan veden pinnalta pois esim. vanupuikko. Mulla oli lakkoina tässä alimmaisena jokaisella kynnellä Picture Polishin Blush ja veteen tiputettavina lakkoina Orlyn Ablaze ja Essien Licorice. 

Ensin lakataan kynnet halutulla lakalla/lakoilla. Lakan kuivuttua suojataan ne kynsinauhat ja sormet muutenkin. Mulla on käytössä Glisten & Glow CTRL-ALT-DEL Latex Barrier lateksi.


Kun lakka ja lateksi ovat kuivuneet, voidaan ruveta tiputtelemaan lakkoja veteen väri kerrallaan. Veden pitäisi olla huoneenlämpöistä, mutta mä aina otan veden ihan suoraan hanasta ja joka kerta on toiminut. Jotkut antaa sen veden seisoa tunnin huoneen lämmössä, että siitä tulee sopivaa. 

Lakkaa kannattaa tiputtaa noin neljä pisaraa veden pinnalle ja samantien suihkauttaa varovasti hiuslakkaa ennen kuin lakkalevy kerkiä kuivumaan. Liian kuivaan lakkaan ei muodostu reikiä ja liian voimakas suihkaus saa aikaan koko lakkalevyn repeämisen ja se pakenee kipan reunoille. Itse en niin kauhesti pidä niistä rei'istä joten suihkautan hiuslakkaa hyvin varovasti kaksi tai kolmekin kertaa samalla kerralla. Yleensä ensimmäisellä kerralla veden pinnalla olevaan kynsilakkaan muodostuu pieniä reikiä, mutta toisella ja kolmannella kerralla ne leviävät ja niistä tulee riekaleisia. Seuraavaaksi katsotaan kivan näköinen kohta ja laitetaan kynsi siitä läpi. Ennen sormen pois ottamista vedestä täytyy veden pinnalta putsata pois kaikki lakan jämät. Jos näyttää siltä, ettei riekaileta tullutkaat vielä sopivasti kynnelle mä tiputtelen samaa väriä uudelleen kippaan ja kastan sormen siellä uudestaan. Joku kynsi ei meinannut millään onnistua ja taisin tunkea sitä aina uudelleen kippaan varmaan neljä tai viisi kertaa.

Hiuslakkaa käytettäessä veden voi joutua vaihtamaan varsinkin, jos tekee kuten mä ja samaa sormea uittaa monta kertaa joten hiuslakkaa menee veteen aika paljon. Mulla ainakin välillä se hiuslakka muodostaa sellaisen venyvän kalvon veteen ja kynsilakka ei enää leviä siihen pinnalle. Sitä hiuslakkakalvoa ei myöskään saa pois vanupuikolla, joten koko vesi pitää vaihtaa.


Tein saman homman myös mustalla kynsilakalla, mutta siitä ei ole kuvia (kaikissa oli käsi tiellä tai jotain muuta vikaa) kuin yksi. 

Kun kynsi näyttää hyvälle, otetaan sormea suojaavaa lateksi pois. Tähän kohtaan loppui mun kuvat, mutta vielä lateksin pois oton jälkeen vielä siistitään lakkaus siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella + tietysti laitetaan päällylakka/pikakuivattaja. Valmis!

16 kommenttia:

 1. Hyvä tutoriaali! Kynnet on hirmuisen hienot, tykkään <3 Pitääkin muistaa käyttää tätä tekniikkaa taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pelkäsin jo et tästä tulee kauheen sekava ja huono ja vaikka mitä! Pistin miehen lukemaan tämän ennen julkaisua ja kuulemma nyt se itsekin osaisi tehdä tälläset kynnet mun ohjeen mukaan :DD

   Poista
 2. Todella selkeä ohje, pitääkin joskus kokeilla. Kiitos! Ja aivan ihanat kynnetkin, en muista kommentoinko edelliseen postaukseen jo. :D

  VastaaPoista
 3. Nää kynnet on niin upeat <3. Pitäiskö taas yrittää tätä tekniikkaa? Eka kerta meni vähän penkin alle, joten ei kamalasti hontsita. Tän pitäis olla helpompaa kuin marmoroinnin mutta ei mulla ainakaan ollut :). Hyvät ohjeet ja kiitokset miehelle kuvausavusta ja lukemisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Pitäis tottakai :D Mun mielestä molemmat on ihan yhtä helppoja. Vesimarmoroinnissa vaan menee aikaa hiukan enemmän.

   Poista
 4. Kiva tuto, näistä inspiroituneena voisin itekin kokeilla :) mutta onko kippa edes sana :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Mä en oo ees ajatellu et kippa ei olis sana :D. En kyl yhtään tiedä! Mä oon aina käyttäny sitä ja tuun jatkossaki käyttämään, olkoot se oikee sana tai ei, hahh.

   Poista
 5. Aivan älyttömän upeat kynnet, wau! ^.^
  Ja tuto on myös todella onnistunut!

  VastaaPoista
 6. Hyvä tutoriaali! Menee kirjanmerkkeihin. :>

  VastaaPoista
 7. Koitanpa, jos tällä tutolla onnistuisin ekaa kertaa ^_^ On nuo water spotted-kynnet aina vain niin upeita, muiden kuin miun tekeminä :D

  VastaaPoista
 8. Hiuslakan tilalla toimii myös desinfiointispray! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin kuulemma toimii :) Mulla se ei vaan toiminut..

   Poista

Kiitos kommentista❤️